Monday 3 September 2012

Hemgjord mysli - Homemade muesli

Lätt att laga och blir lite billigare än butikens varianter. Dessutom är det nu bara så, att alltid finns det något som man inte vill ha i sin mysli och på det här viset får man helt själv bestämma vad man slänger med och vad man lämnar bort. Den här versionen blev till på köpet mega hälsosam, inte ens honung..för den hade någon ätit upp.

Wholesome homemade muesli is a treat, especially since the shop bought varieties usually lack something..can't put my finger on it, but you know that something extra. Anyway, this is also great because it's a bit less expensive to make it yourself. This version has no added sugar either, because I had no honey left in the house. So it's super healthy as well!


3dl stora havreflingor
1dl rågflingor
1dl dinkelflingor (spelt)
1dl havrekli
1dl pumpafrön
1dl solrosfrön
2dl blandade nötter (mandlar, cashew-, para-, pecan-, hassel- och valnötter)
2dl russin

Lägg alla ingredienser förutom russinen på en plåt och rosta i 175-200grader i ca 15 min, eller tills passligt rostade till egen smak. Låt myslin svalna ordentligt och blanda sedan i russinen eller annan torkad frukt. Förvara i glasburk eller någon annan burk med tätt lock.

Passar ypperligt t.ex. med yoghurt och bär med honung där på!

This time my muesli consisted of:

large rolled oats
rye flakes
spelt flakes
oat bran
pumpkin seeds
sunflower seeds
mixed nuts (almonds, cashews-, brazil-, pecan-, hazel-, and walnuts)
California raisins

Place all of the above apart from the raisins on an oven tray and roast at 175-200 degrees for about 15mins until nicely toasted. Leave to cool completely then add the raisins to the mix and keep in a jar with an airtight lid.

Perfect with natural yoghurt, berries and a drizzle of honey!

 


No comments:

Post a Comment